Euroopan komissio seuraa Rakentaminen 2020 -strategiaa korkean tason kolmenvälisessä strategisessa foorumissa.

Tapahtumat

Fundación Laboralin toimitusjohtaja Enrique Corral puhui 24 rakennusalan laitoksen puolesta 12: sta Euroopan unionin maasta, jotka ovat osa ’Construction Blueprint’ -hankkeen strategista konsortiota.

Euroopan komission sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritysten pääosasto piti torstaina 4. huhtikuuta Brysselissä korkean tason kolmikantastrategian foorumin. Tämä oli jäsenvaltioiden, rakennusalan sidosryhmien ja Euroopan unionin (EU) edustajien välinen keskustelukokous, jossa keskusteltiin tähän tuotantoalaan liittyvistä kysymyksistä.

Tämä korkean tason foorumi, jota on järjestetty vuodesta 2013 lähtien Belgian pääkaupungissa, on osa ”Rakentaminen 2020 -strategiaa” strategian toimintasuunnitelman jatkona. Se tarjoaa teollisuuden sidosryhmille mahdollisuuden ilmaista näkemyksensä ensisijaisten toimien toteuttamisesta ja teollisuuden kehitysnäkymistä, jotka ovat perustana strategian tulevaisuudelle vuoden 2020 jälkeen.

Kuten aiemmissakin painoksissa, Fundación Laboral de la Construcciónin toimitusjohtaja Enrique Corral osallistui tähän korkean tason strategiselle foorumille. Lisäksi hän osallistui puhujana edustajanaan 24 rakennusalan instituutiota 12 EU-maasta, jotka ovat osa ”Construction Blueprint” -hankkeen strategista konsortiota, puhuakseen alakohtaisesta yhteistyösuunnitelmasta vuonna 2006. koulutusalue ja harkitse uudelleen rakennusalan ammattitaitojen ja pätevyyden strategiaa.

Enrique Corralille ’Construction Blueprint’ -hanke yhdistää kaksi keskeistä välinettä, jotka Euroopan komissio on ehdottanut rakennusalan muuttamiseksi Euroopassa kohti kestävää ja kilpailukykyistä teollisuutta: rakennusstrategia 2020 -strategia ja Eurooppalainen taitoja koskeva toimintaohjelma, nyt kehittyi ”Uudeksi taitojen kehittämisohjelmaksi Euroopalle”. Muutos, jossa Espanja myötävaikuttaa Fundación Laboral -yrityksen kautta tärkeään referenssirolliin toimiessaan Euroopassa ja kehittämällä strategisia eurooppalaisia ​​hankkeita.

Näkyvyys, vaikutukset ja kilpailukyky

Kokouksen päätelmien joukossa on tarve lisätä alan näkyvyyttä ja myös  toteutettujen edistysten, innovaatioiden ja tulosten vaikutusta, koska ne eivät joko ole riittävän houkuttelevia tai heikentyvät, koska ne eivät ole näkyvillä.

Pöydälle asetettiin myös ihmisten arvo avainhahmoina alan potentiaalin vapauttamisessa, samoin kuin resurssitehokkuus, sisäisten rakennusmarkkinoiden vahvistaminen ja eurooppalaisten rakennusyritysten kilpailukykyisemmän aseman edistäminen maailmanlaajuisesti. mikroyritysten välttämättömän osallistumisen haaste.

Julkisia hankintoja ehdotettiin keinona siirtyä kohti noudattamista, työntekijöiden parempaa pätevyyttä ja alan kestävyyttä. Ja sosiaalinen ulottuvuus oli huolenaihe tässä kokouksessa, samoin kuin lähestymistapa tulevaisuuden kansalaisten tarpeisiin.

Eri toimintalinjojen yhteenkuuluvuus

Ammatillisten taitojen nykyaikaistamisen ja päivittämisen yhteydessä korostettiin eri toimintalinjojen, joissa Blueprint rakennussuunnitelmaprojekti työskentelee, yhdistämisen merkitystä:

  • Eurooppalaisen Erasmus + -ohjelman käyttö rahoituksen lähteenä ja perusteena EU: n kaksipolitiikalle (strategia ja osaamisohjelma).
  • Työskentely avainaloilla: energiatehokkuus, digitalisointi ja kiertotalous.
  • Muiden alojen lähestymistapojen omaksuminen.
  • Vuoropuhelu EU: n strategisten toimijoiden ja jäsenvaltioiden välillä.
  • Muiden aktiivisen väestönosien, etenkin nuorten ja naisten, sisällyttäminen rakennusalaan.
Kohti rakentamista 2040

Brysselissä pidetty kokous päättyi sarjaan ideoita rakennusalan 2040 horisontin projisoimiseksi, säilyttäen Rakentaminen 2020 -aloitteen vahvuudet ja tehostamalla sitä parannuksilla ja näkökohdilla, kuten:

  • Laajennetaan aloitteen aikataulua kilpailukyvyn ja suhdannehaasteiden tulevaisuuden ennakoimiseen (kuten mm. Alan itsensä kestävyys).
  • Vahvistetaan sitoutumista rakentamiseen 2020 osallistuvan yhteisön välillä: Euroopan komissio itse, jäsenvaltiot, kansalaiset, rahoituslaitokset, yritykset, ammattilaiset jne.
  • Hyödyntämällä Euroopan unionin rahoitusvirtoja.
  • Vahvistetaan osallistavaa lähestymistapaa ja vuoropuhelua kaupunkien kanssa.
  • Korkean tason kolmenvälisen strategisen foorumin roolin edistäminen.

Koska kuten korostettiin korkean tason kolmenvälisen strategisen foorumin seitsemännessä kokouksessa: ”Rakennetun ympäristön laatu on välttämätöntä terveydelle, hyvinvoinnille ja tuottavuudelle; joten rakentamisen parantaminen parantaa Euroopan kansalaisten elämää”.