Koronavirus: EU: n ohjeet turvallisesta paluusta työpaikalle

Euroopan työturvallisuus- ja työterveysvirasto (EU-OSHA) on julkaissut ohjeet paluutaan takaisin töihin.

Kuinka varmistaa työntekijöiden terveys ja turvallisuus heidän palattuaan takaisin työpaikalle? Tämä tärkeä kysymys on monien työnantajien mielessä, kun EU-maat suunnittelevat tai suorittavat asteittaista paluutaan työhön koronaviruksen jälkeen. Euroopan työturvallisuus- ja työterveysvirasto (EU-OSHA) on antanut vastauksena työhön paluusta.

Työllisyydestä ja sosiaalisista oikeuksista vastaava komission jäsen Nicolas Schmit sanoi: ”Nykyään on enemmän kuin koskaan, että työturvallisuuden ja työterveyden suojeleminen ja edistäminen on erittäin tärkeää työntekijöille, yrityksille, sosiaalisen suojelun järjestelmille ja koko yhteiskunnalle. Tämä ohje tarjoaa vastauksia työnantajien käytännön kysymyksiin, esimerkiksi siitä, kuinka minimoida työpaikalla esiintyvä koronaviruksen altistuminen, miten päivittää riskinarviointiaan huolehtimalla sairaista työntekijöistä. Se auttaa työnantajia ja yrityksiä hallitsemaan työhön paluuta ja tarjoamaan käytännön neuvoja henkilöstölle ”.

Komissio pitää erittäin tärkeänä sen varmistamista, että työntekijät voivat palata työpaikkaansa turvallisessa ja terveellisessä ympäristössä. Siksi tänään annetut ohjeet edustavat tärkeätä EU: n panosta tällä tärkeällä ajanjaksolla. Se sisältää myös linkit kansallisiin tietoihin tietyistä aloista ja ammateista. Ohjeet kattavat useita alueita:

  • Riskinarviointi ja asianmukaiset toimenpiteet.
  • Työntekijöiden osallistuminen.
  • Sairaiden työntekijöiden hoito.
  • Suunnittelu ja oppiminen tulevaisuutta varten.
  • Pysyminen ajan tasalla.
  • Tiedot aloille ja ammateille.

EU-OSHA: n yhteistyössä Euroopan komission kanssa laatimille ohjeille on hyötynyt myös työturvallisuuden ja työterveyden kolmikantaisesta neuvoa-antavasta komiteasta ja vanhempien työtarkastajien komiteasta. Sitä päivitetään säännöllisesti luotettavilla tiedoilla tilanteen muuttuessa.

Jos haluat tutustua oppaaseen, napsauta kuvaa: