Euroopan rakennusteollisuusliitto arvioi Coronaviruksen kielteisiä vaikutuksia rakennusteollisuuteen

Euroopan rakennusteollisuusliitto (FIEC) on eurooppalainen alajärjestö ja kaiken kokoisia rakennusyrityksiä edustava yksikkö. Hän on pyytänyt EU: n komissiota toteuttamaan ylimääräisiä toimenpiteitä Covid-19-kriisin vaikutusten vähentämiseksi.

Viikon alussa FIEC lähetti lausunnon kiireellisistä toimenpiteistä Euroopan komissiolle harkitakseen Coronaviruksen tapausta ylivoimaisesta esteestä; poistetaan seuraamukset yrityksille, joiden on keskeytettävä työ; ja lisätä EU: n varoja lisääntyneiden työkustannusten kattamiseksi.

Useimpien Euroopan maiden taloudellinen hätätila on johtanut tämän alakohtaisen organisaation suojelemaan rakennusteollisuutta, joka edustaa 9 prosenttia EU-27: n BKT: stä ja työllistää muun muassa 16 miljoonaa työntekijää. Terveyden ja turvallisuuden sekä sosiaalisen eristämisen toimenpiteiden soveltaminen on vaikuttanut rakennustöihin. Tässä mielessä alakohtaisiin yrityksiin vaikuttaa niiden hankkeiden peruuttaminen ja / tai viivästyminen, joilla on taloudellisia vaikutuksia.

Tämän kriisin vaikutusten lieventämiseksi ja täydentävästi Euroopan komission ehdotuksia FIEC on suositellut kolmea kiireellistä toimenpidettä: ilmoittaa julkisesti ylivoimaisesta esteestä; suosittaa, että jäsenvaltiot sallivat meneillään olevan rakentamisen keskeyttämisen tai vähentämisen ilman rangaistuksia ja ottaen huomioon vahingot; ja jakaa erityisiä resursseja, kun hanke on Euroopan unionin yhteisrahoituksena.

Pääset kaikkiin tietoihin napsauttamalla seuraavaa linkkiä (englanniksi)