Belgia vastaa rakennusalan haasteisiin kansallisella tasolla

Sin categoría

Rakennusalan keskusliitto (Confédération Construction -CC-) ja IFAPME-keskus Liège-Huy-Verviers järjestivät vuoden 2020 lopussa Construction Blueprint -hankkeen tukitapahtuman.

Belgialaiset kumppanit järjestivät 8. joulukuuta Construction Blueprint -hankkeen kansallisen tukitapahtuman, johon osallistui yli kaksikymmentä henkilöä rakennusalan eri aloilta, työmarkkinaosapuolia ja muita asiantuntijoita. Rakennusalan keskusliitto (Confédération Construction -CC-) ja IFAPME Centre Liège-Huy-Verviers järjestivät tapaamisen verkossa, jotta voitiin vastata Covid-19-pandemian aiheuttamiin sosiaalisiin etäisyysvaatimuksiin.

Tapahtuman ensimmäisessä osassa kumppanit esittelivät hanketta keskittyen konsortion tähän mennessä kehittämiin tuloksiin ja aloitteen seuraavien vaiheiden edistämiseen. Niistä esiteltiin PESTLE-analyysin johtopäätökset, joissa korostettiin Belgian kansallista rakennustilannetta.

Kokouksen aikana osallistujia pyydettiin arvioimaan maan rakennusalaan vaikuttavien päätekijöiden merkitystä ja keskustelemaan tuloksista kaikkien osallistujien kesken.

Lisäksi esiteltiin joitakin konsortion laatimaan etenemissuunnitelmaan ja toimintasuunnitelmaan sisältyviä toimia, joissa otetaan huomioon alan erityispiirteet kansallisella tasolla, ja osallistujat arvioivat niitä ja keskustelivat niistä, ja he ehdottivat myös toimia, joilla voidaan vastata alakohtaisiin osaamistarpeisiin.

Yleisesti ottaen osallistujat olivat yhtä mieltä siitä, että elvytyssuunnitelman, uudistumisaallon ja kiertotalouden toimintasuunnitelman onnistuminen riippuu ammattitaitoisen työvoiman saatavuudesta ja rakennusalan houkuttelevuudesta. Sen vuoksi on tärkeää, että hankkeesta kehitettäviä eri strategisia linjauksia lähestytään yhdessä eikä erikseen, ottaen huomioon erilaiset kansallisen tason erityispiirteet ja kaikkien sidosryhmien osallistuminen.