Haasteet, synergiat ja eurooppalaiset näkymät: LIT esittelee Irlannin yleisölle Construction Blueprint -suunnitelman

Irlantilainen yhteistyökumppani järjesti eilen verkossa järjestetyn tiedotustilaisuuden, jossa keskusteltiin rakennuskoulutukseen liittyvistä haasteista ja hankkeessa saavutetuista tuloksista. Tapahtuman aikana esiteltiin CHARTER-hanke, toinen kulttuuriperintöä koskeva suunnitelma, ja siihen osallistui kulttuuriperintöministeri sekä muita kansallisia henkilöitä.

Limerick Institute of Technology järjesti Irlannissa Construction Blueprint -suunnitelman vahvistamistilaisuuden, johon osallistui yli 30 sidosryhmää eri aloilta – koulutuksesta, teollisuudesta ja poliittiselta tasolta. Tilaisuuden avasi kulttuuriperintöministeri Malcolm Noonan, ja LIT:n presidentti Vincent Cunnane toivotti kaikki tervetulleiksi. Tohtori Nessa Roche kulttuuriperintöministeriöstä esitteli kulttuuriperintösuunnitelman (The CHARTER), ja Lis O’Brien LIT:stä esitteli rakennusalan taitoja koskevan suunnitelman.

Molemmissa suunnitelmissa korostetaan, että rakennusteollisuuden valtava muutos ja muuntuminen on haaste, joka ei ole ainutlaatuinen Irlannissa vaan kriittinen ongelma koko Euroopassa. Ilmastokriisin poliittisilla vastatoimilla alkaa nyt olla syvällisiä vaikutuksia kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla, ja rakennusala on eturintamassa, koska rakennusten jälkiasentamiseen ja erittäin tehokkaiden uusien rakennusten rakentamiseen kiinnitetään paljon huomiota.

Kävimme keskusteluhuoneissa hienoja keskusteluja energiatehokkuudesta, kiertotaloudesta ja digitalisaation tarpeista ja taidoista, ja arvostamme suuresti sitä, että kaikki käyttivät aikaa osallistuakseen tilaisuuteen, sillä tiedämme, että olette kaikki hyvin kiireisiä ihmisiä.

Viimeinen ajatus: Tukitapahtuma on esimerkki tarvittavasta yhteistyöstä ja yhteyksistä. Meidän on parannettava yhteyksiä ja etenemisvaihtoehtoja jatko- ja korkea-asteen koulutuksen, teollisuuden ja politiikan tasolla, meidän on vältettävä päällekkäistä työtä, meidän on suunniteltava nyt tulevaisuutta varten (reagoinnin sijasta) ja meidän on maksimoitava sitoutumisemme teollisuuden kanssa.