Aloita Espanjan johtama hanke, joka määrittelee rakennusalan työntekijöiden ammattitaitoa koskevan eurooppalaisen strategian

Tapaamiset

Fundación Laboral de la Construcción on eturintamassa aloitteessa, jossa suunnitellaan alan ammatillisten taitojen strategiset puitteet yhdessä 24 kumppanin kanssa kahdestatoista Euroopan maasta neljän vuoden aikana.

Yli 40 eurooppalaisen rakennusalan instituutin edustajaa tapaa tänään ja huomenna Fundación Laboral de la Construcciónin pääkonttorissa Madridin pääkonttorissa käynnistettäessä eurooppalaista rakennusalan suunnitelmaa, jonka tavoitteena on määritellä ammatillisen pätevyyden strategia ja pätevyysvaatimukset Euroopan unionin (EU) puitteissa.

Kyseessä on neljän vuoden etenemissuunnitelman kehittäminen, jonka Euroopan komissio myönsi viime syyskuussa Espanjan yhteisyrityksen johtamalle konsortiolle, jonka budjetti oli 4 000 000 euroa ja johon osallistui yhteensä 24 alakohtaista organisaatiota, mukaan lukien yritysliitot, ammattiliitot ja yhteisyritykset. yhteisöjä ja ammatillisen koulutuksen tarjoajia 12: sta Euroopan maasta.

Fundación Laboralin pääjohtaja Enrique Corral toivotti kumppanit tervetulleiksi Blueprintin kaltaisen suuren hankkeen isännöintiin ja piti lyhyen esityksen vertaisyhteisöstä.

Euroopan komission (EY) koulutuksen, audiovisuaalialan ja kulttuurin toimeenpanoviraston (EACEA) projektipäällikkö Pavol Krempasky osallistui videoneuvotteluun kokouksen alussa tarjotakseen käytettävissään kumppanuuden, joka on ilo olla mukana tässä aloitteessa, joka merkitsee taitojen kehitystä Euroopan rakennusteollisuudessa.

Tätä varten muun muassa eurooppalaiset työnantajajärjestöt European Construction Industry Federation (FIEC) ja European Builders Confederation (EBC), European Federation of Building and Wood Workers (EFBWW) erilaiset työnantajajärjestöt ja ammatilliset koulutuslaitokset osa.

Tapaa rakennusalan Blueprintin takana olevat asiantuntijat

Tämä on ensimmäinen kahdeksasta kokouksesta, jotka konsortio järjestää hankkeen loppuun saakka vuonna 2022, jolloin tuloksia levitetään Brysselissä: ’WatchTower’ -työkalun luominen, joka tarjoaa tarkkoja tietoja koulutustarpeista Euroopassa. eri maissa isojen tietojen avulla; menetelmien kehittäminen rakennusprofiilien ja ammattipätevyyden tarkistamiseksi; kansallisten ja alueellisten hyvien käytäntöjen kokoaminen, jotka kuvaavat ja edistävät aloitteita ammattitaidon puutteen korjaamiseksi; tai MOOC: n (Massive Open Online Course) kehittäminen, joka lisää rakennusalan työntekijöiden tietoisuutta tärkeistä aiheista, kuten digitalisaatio, energiatehokkuus ja kiertotalous.

Tämän projektin kautta, joka kuuluu linjaan ”Alakohtaisen osaamisen liitot, jotka keskittyivät uuden strategisen lähestymistavan (suunnitelman) soveltamiseen alakohtaisessa kilpailun yhteistyössä”, konsortio tekee ehdotuksen innovaatioiden, kilpailukyvyn ja työllisyyden haasteisiin vastaamiseksi. rakentamisessa osana vuonna 2016 hyväksyttyä ”Uutta taitojen kehitysohjelmaa Euroopalle”, jonka iskulause on ”Yhdessä työskentelemme inhimillisen pääoman, työllistettävyyden ja kilpailukyvyn vahvistamiseksi”.

Naiset voivat myös rakentaa

Lisäksi Construction Blueprint järjestää tiedotuskampanjan, jolla edistetään alan houkuttelevuutta naisten ja nuorten keskuudessa, saavutetaan tasapaino alalla ja edistetään EU: n oppisopimusoppijoiden ja ammattilaisten liikkuvuutta. jäsenmaat.