Construction Blueprint julkaisee interaktiivisen kartan, jossa on yli 120 eurooppalaista parhaita käytäntöjä

Kumppanit ovat yksilöineet innovatiivisia aloitteita yksitoista maassa, joihin konsortio kuuluu, jotka käsittelevät taito- ja osaamisvajeita energiatehokkuuden, digitalisoinnin, kiertotalouden tai työterveyden ja -turvallisuuden aiheista, ja ne ovat saatavilla projektin verkkosivuilla.

Construction Blueprint -hanke on julkaissut interaktiivisen hyvien käytäntöjen ja innovatiivisten aloitteiden kartan, jossa on koottu 124 maantieteellistä tapausta energiatehokkuuden, digitalisoinnin, kiertotalouden sekä terveyden ja turvallisuuden aloilla, jotka ovat tunnistaneet maiden kumppanit. osallistuvat konsortioon ja niiden alueille: Espanja, Saksa, Belgia, Slovenia, Suomi, Ranska, Kreikka, Irlanti, Italia, Liettua ja Puola.

Näillä hyvillä käytännöillä pyritään parantamaan aukkoja ja epäsuhtaa rakentamistaitoissa sellaisilla aloilla kuin energiatehokkuus, digitalisointi, kiertotalous tai työterveys ja -turvallisuus. Lisäksi interaktiiviseen karttaan sisältyy muita aloitteita, joissa käsitellään muita kysymyksiä, kuten liikkuvuuden helpottaminen Euroopassa tai toimia ammattilaisten, etenkin nuorten ja naisten, houkuttelemiseksi rakennusalaan.

Haku suodattimet

Kartta, joka kokoaa kaikki tiedot indeksoituun tietokantaan, antaa käyttäjälle mahdollisuuden tutustua eri tapauksiin kussakin maassa napsauttamalla suoraan käyttäjän valitsemaa tapaa tai hakusuodattimen avulla valitsemalla maan ja aiheen itse kartan hakuvalikko. Jokaisella tapauksella on ensimmäinen lyhyt kuvaus, jota napsautettaessa saadaan tiedostokortti, joka sisältää lisätietoja aloitteesta (organisaatio, pääsisältö, tavoitteet, kohderyhmät ja vaikutukset), joka voidaan myös ladata.

Construction Blueprint on Erasmus + -aloite, jota on johtanut Fundación Laboral de la Construcción tammikuusta 2019 lähtien ja jonka tarkoituksena on laatia uusi rakennustaidon strategia Euroopassa.

”Hyvien käytäntöjen ja innovatiivisten aloitteiden interaktiivinen kartta” on yksi hankkeen tuloksista yhdessä seuraavien toteutettavien kanssa:

  • MOOC: n (massiivinen avoin verkkokurssi) kehittäminen rakennusalan työntekijöiden tietoisuuden lisäämiseksi ammatilliseen pätevyyteen välittömästi liittyvistä kysymyksistä: energiatehokkuus, digitalisointi ja kiertotalous.
  • Perustetaan observatorio, joka tarjoaa tarkkoja tietoja eri maiden koulutustarpeista Big Data -sovelluksen avulla.
  • Metodologian kehittäminen rakennusteollisuuden ammattiprofiilien ja pätevyyksien tarkistamiseksi.
  • Käynnistetään tiedotuskampanja, jolla edistetään rakentamisen houkuttelevuutta nuorten ja naisten keskuudessa, etsittäessä ja edistämällä ratkaisuja rakennusalan työntekijöiden liikkuvuuden helpottamiseksi Euroopassa.
  • Alakohtaisen taitojen liiton perustaminen edistämään yhteistyötä ja tukemaan uuden strategisen lähestymistavan käyttöönottoa.

Projektin verkkosivusto, joka on tällä hetkellä englanninkielinen ja on saatavilla konsortion virallisilla kielillä koko kesäkuun ajan, tarjoaa myös muuta sisältöä ja resursseja projektista ja kumppaneista, muita Blueprints-alakohtaisia ​​aloitteita, alakohtaisten taitojen liittoa sekä uutisia Euroopan rakennusteollisuudesta, koronaviruskriisin tilanteesta jne.